onsdag 1 april 2009

Erika Lörinczy - lägg namnet på minnet

Min man är med i SKTF och därför får han då och då en tidning som heter Chefen i fokus. Jag brukar bläddra lite i den när den kommer (han läser den inte själv), men har alltid tyckt att den är lite trist. Innehållet är lite trist, lay-outen är lite trist, tom papperskvaliteten känns lite … halvtrist. Men nu när jag fick senaste numret, eller min man fick det senaste numret ska jag väl säga, blev jag glad. För på förstasidan möts jag av en cool kvinna, med lila ögonskugga och röda läppar och hon ser så intressant ut att jag genast bläddrar fram till artikeln som handlar om henne. Kvinnan heter Erika Lörinczy och hon jobbar som enhetschef i äldreomsorgen i Borås.

Närhet på schemat lyder rubriken och i artikeln berättar Erika Lörinczy om sitt arbete och sin ledarskapsfilosofi, som väl får sägas bygga på tilltro till personalens kompetens och en övertygelse om att alla behöver bekräftas, både personal och de som bor på äldreboendet där hon jobbar. Hon säger bl a ”jag kan krama alla här i huset på två timmar – då har alla fått bekräftelse” och hon verkar faktiskt ägna en del tid åt att krama folk. Själv är jag ingen kramig person utan lite torrt distanserad på det sättet, men det verkar onekligen funka. Folk på bilderna i artikeln ser glada ut och jag inser att här har jag en del att lära. Ännu gladare blir jag när jag ser en bild på hur hennes kontor ser ut. Bilder, blommor och tända stearinljus i en enda röra (jag gillar röriga skrivbord).

Vad jag förstår är Erika Lörinczy en skicklig ledare, naturligtvis på fler sätt än genom kramar och delegering, och skickliga ledare i äldreomsorgen ska lyftas fram, det kan aldrig göras för mycket, vi behöver en äldreomsorgschefshype i det här landet och en sådan är vi gärna med och skapar. Erika Lörinczy, lägg namnet på minnet.

1 kommentar:

Anonym sa...

ALLT är inte guld som glimmar.... Tyvärr är Erika en mycket dålig chef, hon kan dessvärre INTE hantera personalen på ett humant sätt utan hon är mer en diktator och tyrann. Hårda ord, javisst, men men information från insidan dvs från personalen som menar att dom måste gå på tå och vara mycket vakdamma för att inte råka illa ut.... flera fd anställda har även berättat om mobbning när dom har sagt ifrån.... så rätt vad det är så kommer även Erika att få tvätta sin buk offentligt....