onsdag 15 juli 2009

Promenera mera

Sannolikheten är stor att det är torsdag när du läser det här och sannolikheten är stor att jag är i Båstad, jag hoppas åtminstone att det är där jag är. För det är planen, att gå från Kungsbacka till Båstad och på torsdag borde jag ha kommit fram.(Det här skrivs lördagen innan, jag håller som bäst på och packar, i morgon ska jag ge mig iväg.)

Det är jag och en kompis som ska promenera, vi kallar det inte för en vandring även om det är populärt att kalla långpromenader det nu för tiden, vi säger helt enkelt att vi ska ut och promenera och prata lite grand. För det är precis vad vi gör när vi promenerar. Tankar och samtal flyter så bra när man promenerar, tycker jag. Det är som att benens rörelse får igång hjärnans aktivitet, man är igång, det flyter på, omgivningen förändras automatiskt hela tiden och det ger nya perspektiv, nya idéer. Låter det högtravande? Då får det göra det. För jag är såld på promenader.

Amelia Adamo tycker likadant. Hon kör med promenadmöten. Tar med sig den hon ska prata med på en rask promenad. Inte bara får adrenalinet igång tankar och samtal, du och den du har möte med slipper dessutom att bli avbrutna och störda av telefoner och annat. Och sist men inte minst – du bakar in ett motionspass på arbetstid. Så varför inte pröva med en promenad nästa gång det är dags för utvecklingssamtal? Vem är först ut?

Inga kommentarer: