tisdag 26 maj 2009

Har jag fel?

Jag kan ha fel. Men det verkar inte finnas några chefer i äldreomsorgen eller i funktionshinderverksamheten som bloggar, inte enligt Google i alla fall. Jag menar inte chefer som bloggar privat, för det är jag övertygad om att det finns, utan chefer som använder bloggen som ett instrument för att kommunicera med sina medarbetare. För att sprida tankar, fokusera på mål, skapa en vi-känsla, lyfta fram enskilda medarbetare som gjort något bra, länka till intressanta artiklar på nätet eller bara snabbt få ut information om något.

Visst man kan använda mejl och man kan ringa runt, men varför inte använda sig av en blogg istället? Det är ju faktiskt ingen hejd på vad man kan använda en blogg till. Inte minst är det ett bra sätt att möta de yngre personer som nu sakta men säkert tar plats i verksamheterna. Yngre personer gör en massa saker på nätet, en av dem är att läsa bloggar. På en blogg kan du dessutom få snabb feedback från dina läsare.

Det finns en hel del chefer i andra verksamheter och branscher som bloggar. Här kan du läsa om en chef i läkemedelsbranschen som bloggar fram en ”vi-känsla”>>

Nätet är fullt av bloggverktyg som är gratis och enkla att använda. Så det bara att sätta igång. Och när du gjort det, säg till så kan vi visa andra hur du gjort. Och om jag har fel, om det redan finns chefer i äldreomsorgen och i funktionshinderverksamheten som bloggar, skicka ett mejl och berätta lill@minsektor.se!

Inga kommentarer: